EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

HTC продава част от бизнеса си на Google

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

HTC продава част от бизнеса си на Google

mail12:32 | 25.09.2017прегледи 6088 коментарикоментари 0


Тайванският производител на смартфони HTC обяви, че продава част от бизнеса си на американския технологичен гигант Google за 1,1 млрд. долара - с близо 800 млн. по-малко от очакваното, съобщава БГНЕС.

Сделката ще коства на затъналите HTC правата върху интелектуалната им собственост, както и половината им отдела за проучвания, състоящ се от 2000 души, но въпреки това ще им позволи да запазят марката си.

Очаква се до началото на 2018 година продажбата да бъде факт, но преди това Google ще трябва да получи разрешение от регулаторните органи. През последните дни медиите упорито разпространяваха слуховете, че именно Google ще "погълне" мобилното подразделение на тайванската компания и това определено бе най-логичния изход от кризата за HTC. В края на краищата запознатите с развитието на технологиите знаят, че двете ĸoмпaнии отдавна работят заедно върху изработката на cмapтфoнитe Gооglе Ріхеl, Ріхеl ХL и Pixel, като на американците е поверен софтуера, а на тайванците - хардуера на мобилните устройства.

Освен това от Google и компанията майка Alphabet никога не са крили амбициите си за контрол над пълния производствен процес на телефоните HTC, тъй като това би им отворило невероятни възможности за развитието на свързаната им със смартфоните дейност, както и за налагането им на азиатския пазар.


Тагове: HTC, Google
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3888