EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

HP обяви победителите в „Социални иновации”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

HP обяви победителите в „Социални иновации”

mail16:15 | 18.09.2012прегледи 728 коментарикоментари 0


Джуниър Ачийвмънт България и Хюлет-Пакард България наградиха победителите в третия национален кръг на международното състезание „Социални иновации” (Social Innovation Relay). Ученици от 12 клас на СОУ „Екзарх Антим I“ и ПМГ "Никола Обрешков", Казанлък, заеха първо място сред участниците от България със своята идея за кораб, плаващ със собствено гориво.

Победителите получиха преносими компютри от Ираван Хира, Генерален директор на Хюлет-Пакард България, който ги поздрави за успеха и ги покани да прекарат един ден в офиса на компанията и да се запознаят с работата и служителите й. „Младите хора имат нужда от подходяща среда за учене и развитите и затова Хюлет-Пакард подкрепя създаването на екосистема, в която има необходимите условия, така че младежите да творят и да се развиват” допълни още той.

„Много сме впечатлени от работата с консултантите от Хюлет-Пакард” казаха Даниела, Стиляна и Мартин от отбора-победител. „Почерпихме много от техния опит и бизнес практика, което ни помогна в състезанието”.

„Социални иновации” е световна надпревара, в която ученически отбори от 13 страни разработват проекти, които могат да окажат положително влияние върху обществото. Идеята на българските победители и техния преподавател - Стефка Добрева, е да разработят кораб, чийто двигатели се задвижват от водород, получаван при преработването на солена вода. Крайните продукти, след използването на горивото, ще бъдат основно вода, соли и кислород. Целта на идеята е да се намалят транспортните разходи в морската търговия и туризъм, като същевременно се ограничат вредите за околната среда.
Учениците от Казанлък достигнаха до победа след като пребориха общо 142 отбора, включили се в националните кръгове на надпреварата. По време на състезанието участниците бяха напътствани от 8 служители на Хюлет-Пакард, които ги обучаваха да мислят иновативно и да развиват умения, с чиято помощ да се превърнат в социално отговорни предприемачи.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg