EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

HP купува Palm за $1,2 млрд.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

HP купува Palm за $1,2 млрд.

mail10:46 | 29.04.2010прегледи 1186 коментарикоментари 0


Hewlett-Packard планира да купи компанията- производител на смартфони Palm за $1,2 млрд., съобщава Financial Times. Тази сделка ще помогне на HP, най- голямата технологична компания в сферата по реализирани продажби, да се конкурира успешно с Apple, Google и Microsoft, отбелязва електронното издание на в. Ведомости. Вчера HP прие да плати по $5,70 за една акция на Palm, което е с 23% по-висока цена от тази, предлагана на фондовите борси при затварянето им в сряда. Акциите на Palm се понижиха с почти две трети преди половин година, когато компанията не успя да увеличи продажбите си и да убеди инвеститорите на Wall Street, че ще успее да остане независима.
По думите на Шейн Робинсън - главният директор по стратегиите на Hewlett-Packard - единствената причина за придобиването на Palm е възможността за получаване на операционната система Web OS, която получи широко признание в технологичния свят при пускането й през миналата година.
Плановете на HP са да използва софтуера за създаването на таблетен компютър, подобен на iPad. Наред с операционната система, Hewlett-Packard ще получи и 1000 патента за технологични иновации.
Предстоящото придобиване ще повлияе сериозно на разпределението на силите на технологичния пазар. И докато сега HP е бил сред основните конкуренти на Microsoft при създаването на персонални компютри, след закупуването на Palm ще започне да се конкурира с компании и в други сфери, като тази на софтуерното програмиране, отбелязва още в. Ведомости.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg