EUR 1.9558
USD 1.8036
CHF 1.9846
GBP 2.2826
CNY 2.4956
you tube
mobile version

Hosty bayer mission скоро у нас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Hosty bayer mission скоро у нас

mail10:06 | 30.10.2015прегледи 1068 коментарикоментари 0


От следващата година Агенцията за малки и средни предприятия ще разшири услугите, които предлага на бизнеса, но едновременно с това част от тях няма да са безплатни, а ще е необходимо съфинансиране. Това съобщи заместник-директорът на Агенцията Никола Стоянов, цитиран от БНР. Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия ще разкрие регионални офиси в страната, тъй като организацията си поставя за цел да бъде по-близо до нуждите на фирмите, каза Никола Стоянов. Подготвя се създаването на мрежа за подпомагане на стартиращ бизнес. Предвижда се и подкрепа на фирмите при участието им в панаири в България.

Тъй като за фирми в по-ранна фаза на тяхното развитие, които все още продават локално в България или са с много все още ниски продажби в самата държава, е много по-важно те да могат тук да разширят пазарния си дял и да се стабилизират преди да тръгнат към чужбина, най-грубо казано. Със сигурност, друга услуга, която ще финансираме в бъдеще, ще бъдат т. нар. "Hosty bayer mission" т.е. закупчици от чужбина да бъдат финансирани да идват до България и да посещават предприятия-потенциални доставчици.

Създаването на Регистър на малките и средни предприятия в България е резултатът от европроект "Създаване на условия за качествена информационно-комуникационна среда и оперативна съвместимост на агенцията". В него вече са регистрирани безплатно около 70 000 компании от различни сектори. Той съдържа контактни данни за всяка фирма, основните продукти, които произвежда и статистическа информация. Чрез разработената информационно-комуникационна система потребителите ще могат да се информират за предстоящи събития, електронно да кандидатстват за участие в обучения, международни панаири, търговски мисии, бизнес-делегации, конференции и други инициативи, организирани от агенцията./Снимка: EconomyNews.bg


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1195