EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Honda с втори завод в Китай, ще използва соларна енергия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Honda с втори завод в Китай, ще използва соларна енергия

mail12:10 | 30.01.2010прегледи 1481 коментарикоментари 0


Радослав Лазаров
Dongfeng Honda Automobile обяви своите намерения да построи втори завод за производство на автомобили в Китай и по този начин да отговори на нарасналото потребителско търсене в страната през последната година. Автомобилният производител е джойнт венчър на японския гигант Honda в най-многолюдната държава в света.
За построяването на втория си завод, компанията планира да придобие земя с площ от един милион кв. метра, намираща се на около 4 км североизточно от съществуващото предприятие във Вухан, провинция Хъбей. Именно в този обособен икономическия и технологически район е и първият завод на Dongfeng Honda. Според плановете на компанията, инвестицията в новото производствено предприятие ще достигне 1,15 млрд. юана (119 млн. евро). Новият завод трябва да започне работа през втората половина на 2012 г. и да има първоначален годишен капацитет от 60 000 произведени автомобила.
Вторият китайски завод на Honda ще бъде и първият за компанията в световен мащаб, който ще добива част от електроенергията си от слънчева енергия. По този начин се очаква да бъдат намалени емисиите на въглероден двуокис с до 500 тона годишно при пълен цикъл на производство. В допълнение новото предприятие ще се стреми да постигне значително намаляване на въглеродните емисии и чрез други методи, като използване на повече естествена светлина, за сметка на изкуствената и максимално уползотворяване на топлинната енергия.
Преди да започне строителството на втората производствена мощност, Dongfeng Honda ще увеличи производството в съществуващия от 200 000 автомобила през миналата година на 240 000, колкото се очаква да бъдат произведени през тази. След завършването и на втория завод, трите съвместни предприятия на Honda в Китай ще могат да увеличат производствения си капацитет на общо 710 000 автомобила годишно: 300 000 броя от Dongfeng Honda, 360 000 броя от Guangzhou Honda и 50 000 броя от Honda Automobile China, джойнт венчър компания сглобяваща автомобили за износ от Китай.
През миналата година Dongfeng Honda са реализирали 211 000 автомобила, което представлява рекорден ръст от 28,2% в сравнение с 2008 г. Така за пета поредна година компанията регистрира разширяване на пазарното си присъствие с нарастващи темпове.

Джойнт венчър компанията Dongfeng Honda Automobile е създадена през месец юли 2003 г. и в края на 2008 г. общите капиталовложения са били в размер на 250 млн. щатски долара (177 млн. евро). Три компании имат дялово участие: Dongfeng Motor Group притежава 50% от акциите на дружеството, Honda Motor Corporation има 40% и Honda Motor China Investment – 10%. Компанията е със седалище Вухан, провинция Хъбей, има дилърска мрежа от 260 представителства в страната, където се продават сглобяваните от нея модели на Honda: CR-V, Civic, Spirior. Президент на Dongfeng Honda Automobile е Сейджи Кураиши.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg