EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

H&P финансира СУ „Кл.Охридски”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

H&P финансира СУ „Кл.Охридски”

mail13:50 | 19.05.2011прегледи 1504 коментарикоментари 0


H&P България обяви началото на два нови технологични курса във Факултета по математика и информатика (ФМИ) на СУ „Св. Климент Охридски”. За целите на обученията компанията оборудва лаборатория за 100 000 лева. Така НР разширява Университетската си програма в Алма Матер. „Преди половин година когато НР обяви, че ще назначи още 2000 висококвалифицирани специалисти в Глобалния център за отдалечени услуги в София, поехме ангажимент да разширим и Университетската програма. Това вече е факт и още веднъж потвърждава дългосрочната политика на компанията да допринася за най-съвременното ИТ образование на младите и талантливи хора на България”, каза Ираван Хира, генерален директор на Хюлет-Пакард за страната ни по време на откриването на лабораторията. В официалната церемония участваха още проф. дхн Иван Петков, заместник ректор на СУ „Св. Климент Охридски”, проф. дмн Иван Сосков, декан на ФМИ, Красимир Вълчев, главен секретар на Министерство на образованието, младежта и науката. Курсовете по платформи, системи за съхранение и бази данни са разработени по методика на НР специално за студентите от Университета. Трима лектори от HP ще водят обученията, които ще бъдат по един семестър или 15 седмици, с обща продължителност 60 часа. Курсовете са част от свободно избираемата подготовка на студентите по специалностите с профил ИТ. За целите на обученията НР оборудва лаборатория във ФМИ с 25 работни места, с най-
модерни работни станции от серията HP Z200 Workstation, широкоекранни монитори, прожектор и надгради наличното оборудване.
Това е третата лаборатория, която НР изгражда и дарява във ФМИ като част от Университетската си програма. Университетската програма на НР започна преди пет години заедно с откриването на Глобалния център за отдалечени услуги, облужващ клиенти на компанията от Европа, Близкия изток и Африка. Над 1000 студенти до момента са завършили Програмата, която се провежда в 2/2 СУ „Св. Климент Охридски”, Технически университет в София и Нов Български Университет.

 

 


Тагове: H&P, СУ
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg