EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

H&M подкрепя китайското производство

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

H&M подкрепя китайското производство

mail17:31 | 30.06.2010прегледи 972 коментарикоментари 0


Hennes & Mauritz AB (H&M) ще бъде засегната от поскъпването на китайската валута, но компанията няма планове да мести производствената си дейност. Това заяви изпълнителният директор на шведската модна верига, съобщи The Wall Street Journal.
“Разходите по всяка вероятност ще вървят нагоре,” заяви в интервю за изданието Карл- Йохан Першон. Анализатори изчисляват, че около една трета от продуктите на H&M са произведени в Китай, където през последните дни правителството съобщи, че обменният курс на националната валута ще става все по - гъвкав. Съобщението е тълкувано като опит да бъдат успокоени американските политици, които се оплакаха, че слабият курс на юана преди това нечестно стимулира китайската конкурентоспособност.
„Никой не знае какво ще се случи,” коментира Першон: „но имайте предвид, че това е още един фактор, които оказва влияние върху нашите финанси. Но ние не виждаме необходимост да предприемаме конкретни действия.”
Базираната в Стокхолм компания отчете преди ден ръст на нетната печалба за второто тримесечие в размер от 24 %, достигайки 5.21 млрд. шведски крони ($670.4 млн.) спрямо 4.19 крони преди година. Приходите за трите месеца, приключили към 31 май са с 1. 9 % по - високи и достигат 27.03 млрд. крони от 26.54 млрд. крони преди година. Междувременно продажбите в магазините от веригата регистрират спад вече над година в рамките на 2 %.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg