EUR 1.9558
USD 1.8275
CHF 2.0371
GBP 2.2603
CNY 2.2603
you tube
mobile version

H&M ще рециклира дрехи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

H&M ще рециклира дрехи

mail16:06 | 17.02.2023прегледи 3862 коментарикоментари 0


Шведската модна верига "Ейч енд Ем" (H&M) и германската компания за управление на отпадъци "Ремондис" (Remondis) създават съвместно дружество за рециклиране на дрехи и подобряване на устойчивостта на текстилната промишленост, предаде ДПА.

Новата компания "Лупър текстайл" (Looper Textile) ще събира, сортира и продава използвани текстилни артикули, съобщи главният й изпълнителен директор Емили Болон.

Към момента в ЕС около 60 на сто от излезлите от употреба текстилни продукти отиват направо в кошчето за боклук, а останалите 40 на сто се рециклират. Според Болон новата компания ще даде нов импулс на кръговата икономика и ще използва нова технология за сортиране.

Природозащитниците обаче не изглеждат впечатлени от новото начинание. ""Ейч енд Ем" е компания за бързооборотна мода, която разхищава важни ресурси с бизнес модела си", казва Виола Волгемут от "Грийнпийс" (Greenpeace). "По същността си новото начинание няма за цел да подобри устойчивостта, а да осигури така нужните на компанията сигурни текстилни потоци".


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg