EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Gееly приключи сделката за $1,8 млрд. за Volvo

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Gееly приключи сделката за $1,8 млрд. за Volvo

mail14:41 | 02.08.2010прегледи 932 коментарикоментари 0


Китайската автомобилистроителна компания Gееly Zhejiang Holdings завърши сделката за придобиване на шведския автомобилостроител Volvo от Ford Motor Co. в сделка за 1,8 млрд. долара, предаде ИТАР-ТАСС.
Церемонията по предаване на целия пакет акции на новия собственик се проведе днес в Лондон, съобщава агенция Синхуа.
Сделката между Gееly и Ford бе договорена през март, като получи одобрението на регулаторните органи в САЩ, Китай и Европейския съюз, припомня ИТАР-ТАСС.
Китайската страна планира да възстанови позициите на марката на световния пазар на скъпи автомобили, съобщи днес председателят на съвета на директорите на компанията Ли Шуфу.
"Volvo трябва да заеме по-добра позиция на световния пазар предвид качеството, технологиите, изследователския и иновационен потенциал, както и стойността на марката", заяви Ли, цитиран от агенция Синхуа.
Компанията ще засили присъствието си на пазара в Европа и Северна Америка и ще продължи развитието си в Китай, допълни главният изпълнителен директор.
По-рано бе съобщено, че плановете на Gееly включват строителство на завод в Китай с капацитет 300 000 автомобила годишно, което ще увеличи два пъти производството на марката, припомня ИТАР-ТАСС.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4093