EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Great Wall с българска премиера на 10 юни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Great Wall с българска премиера на 10 юни

mail11:50 | 06.06.2011прегледи 2105 коментарикоментари 0


На 10 юни, петък, от 19:00 ч, в зала 3 на Интер Експо Център София, на изложбения щанд на Литекс Моторс и Great Wall Motors (GWM), ще се проведе официалната премиера на автомобилната марка Great Wall за България. Поводът за събитието е старта на Автомобилен салон София 2011 (откриване от 18:00 ч.), в рамките на който българската компания, съвместно със своя международен партньор, ще представи богата гама от автомобили, включително моделите Great Wall, които ще се произвеждат в завода на Литекс Моторс край Ловеч. Специално за премиерата ще пристигне изпълнителният директор на GWM г-жа Wang Feng Ying. На събитието са поканени да присъстват още представители на българското правителство, както и извънредният и пълномощен посланик на Китайската Народна Република Н. Пр. г-н Гуо Йеджоу.
Изложбеният щанд на Литекс Моторс заема площ от близо 450 м2. На него компанията ще покаже на българските потребители 9 експоната, сред които разновидности на пътнически автомобил, SUV, пикап и два концептуални автомобила, единия от които напълно електрически.

За Литекс Моторс:
Българската мечта за родно производство на автомобили става реалност. Съвсем скоро, българската компания Литекс Моторс, съвместно с международния си партньор GWM, ще стартира производство на автомобили Great Wall до гр. Ловеч.
През есента на 2009 г. Литекс Моторс и най-големият частен китайски автомобилостроител GWM подписват договор за сътрудничество. На база на този договор Литекс Моторс стартира изграждане на завод за производство на автомобили Great Wall с площ от близо 500 декара. Строежът на завода на компанията е в напреднал стадий и се очаква 1-ви етап на фабриката да бъде напълно завършен и да започне производство до края на 2011 г. Капацитетът на завода ще бъде 50 000 автомобила годишно при две работни смени. Очаква се инвестицията да разкрие близо 2 000 работни места. Автомобилите, които ще произвежда Литекс Моторс са предназначени за европейските пазари и отговарят на всички стандарти и изисквания на законодателството на Европейската общност.
До 2016 година, GWM са предвидили разработването и пускането на пазара в Европа на разнообразна моделна гама, чиято основна задача е да предложи на клиентите най-доброто съотношение цена-продукт, следвайки най-новите тенденции в световното автомобилостроене. Компанията е единственият китайски производител на автомобили, който понастоящем продава на европейския пазар и има съответното типово одобрение на продуктите си, съобразно изискванията на Европейската общност.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg