EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Google ограничава свободния достъп до новини

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Google ограничава свободния достъп до новини

mail09:34 | 02.12.2009прегледи 994 коментарикоментари 0


Издателите вече ще имат възможност да поставят ограничения на броя на статиите, до които читателите да имат свободен достъп през Google, съобщава BBC, позовавайки се на информация от технологичната компания.
До взимането на решението се стигна след като някои медийни компании възразиха срещу това търсачката да се облагодетелства от публикуването на online съдържанието на публикациите им.
Чрез програмата First Click Free издателите ще могат да ограничат достъпа до своите платени интернет издания.
Потребителите, които преглеждат над 5 статии на ден, ще бъдат насочвани към страниците за регистрация на платените издания.
„Преди всяко кликване от потребителя осигуряваше безплатен достъп до публикациите на уеб медиите,” коментира продуктовия мениджър в Google Джош Кохен. „Сега ние разширихме възможностите на нашата програма и издателите ще могат да ограничат свободния достъп до 5 материала на ден без регистрация или платен абонамент”.
Медийният магнат Рупърт Мърдок обвини компании като Google, които извличат печалба от публикувани статии, до които осигуряват безплатен достъп. По този начин някои потребители успяват да избегнат плащане на абонамент и свободно да четат изданията през Google.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg