EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Google ограничава новини от руски издания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Google ограничава новини от руски издания

mail12:33 | 22.11.2017прегледи 10096 коментарикоментари 0


Google ще изработи специален алгоритъм, който ще ограничи достъпа до новините от руските издания "Спутник" и Russia Today (RT). Това каза изпълнителният директор на Alphabet Ерик Шмит, компанията майка на най-голямата интернет търсачка в света Google, съобщава БГНЕС.

В момента работим върху декласирането на тези уеб-страници. В основата става въпрос за "Спутник" и RT, каза Шмит по време на Международния форум по сигурност в град Халифакс, в Канада.

Според него в Google осъзнават влиянието на пропагандата и в момента се опитват да изградят система, която ще блокира подобни съдържания да достигат до широката публика. Той обаче се обяви срещу забраната на тези интернет-страници.

RT официално осъди намеренията на Google. Компанията Google е специализирана основно в търсенето в Интернет, но притежава подразделения за изчисления в облак, електронна поща, уеб приложения за географски карти, сканиране и архивиране в дигитален вид на книги и много други. Google притежава хиляди сървъри по света, които обработват ежедневно милиони заявки за търсене и около един петабайт потребителски данни всеки час.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4098