EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Google обвинен в дезинформация

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Google обвинен в дезинформация

mail09:11 | 17.10.2019прегледи 738 коментарикоментари 0


Технологичната компания Google от години дава големи суми пари на организации, които отричат глобалните климатични промени, сочи материал в Guardian. Данните идват от списък на компании и организации, на които Google прави дарения.

Повече от десет са организациите, получаващи пари от компанията, които водят активна кампания срещу закони за опазване на околната страна. Много от тях въобще отричат глобалните климатични промени.

В списъка е и консервативна организация, изиграла огромна роля в убеждаването на администрацията на американския президент Доналд Тръмп САЩ да напусне Парижкото споразумение за климата.

След като Съединените щати официално се оттеглиха от Парижкото споразумение, от Google официално обявиха, че са разочаровани от това решение, но въпреки това са продължили да дават пари на тази организация.

Google спонсорира и “Мрежа за държавна политика”, от която е част . “Мрежата за държавна политика” има и уебсайт, в който обявяват, че “околната среда се подобрява” и “климатична криза не съществува”.

От Google защитиха избора си на организации, които подкрепят финансово с мотива, че може да им дават пари, но “това не означава, че подкрепяме всяко едно тяхно мнение”.

В уебсайта си от компанията обявяват, че искат политическите им обвързаности да бъдат открити и прозрачни за всички, но въпреки това от Google отказват да обявят точно колко пари са дали на всички тези организации, пояснява британското издание.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg