EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Google атакуван от хакери през социални мрежи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Google атакуван от хакери през социални мрежи

mail12:45 | 26.01.2010прегледи 551 коментарикоментари 0


Google, Adobe и други технологични компании са били атакувани от хакери през социални мрежи, съобщава Financial Times.
Експертното мнение на специалистите по компютърна безопасност е, че хакерите са следили конкретни хора в атакуваните компании, които са имали достъп до секретни данни, като след това са установявали и с кого общуват тези хора. Впоследствие хакерите са атакували социалните страници на тези приятели с надеждата, че хората, които са истинската цел, ще се свържат с познатите си.
„За първи път сме свидетели на предварително разузнаване, проведено с цел да се разбере кой са важните играчи в компанията и как да бъдат достигнати,” обяснява през FT Джордж Курц, главен технолог в компанията, отговаряща за компютърна  безопасност и разследване McAfee.
Именно от McAfee обясняват, че за атаката на хакерите е използвана неизвестен дотогава пропуск в Internet Explorer. Освен това, според Курц, хакерите са използвали една от най- популярните програми за мигновени съобщения с цел да принудят жертвите си да кликнат на линк и да инсталират шпионски програми.
Друг елемент от атаката, използван от хакерите, е бил публикуван само на китайски сайтове, информира Джо Стюарт от изследователската компания SecureWorks. Нещо повече, Стюарт отбелязва, че формулата е създадена още през 2006 г. С други думи атаката не само е била добре подготвена, но е продължила изключително дълго.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg