EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Google & Microsoft напускат Китай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Google & Microsoft напускат Китай

mail18:55 | 27.02.2020прегледи 1183 коментарикоментари 0


Американските технологични гиганти Google и Microsoft пренасочват все повече от тяхното производство извън Китай към държави в Югоизточна Азия, тъй като епидемията от коронавирус не показва признаци на затихване, съобщи финансовата агенция Nikkei Asian Review.

Според източници на агенцията Google се стреми да започне през април производството на най-новия си смартфон - Pixel 4A в северен Виетнам, като планира да произвежда в страната и модела Pixel 5 по-късно през годината. Тайланд е друга страна, която се очаква да се възползва от новите планове на Google, включително да започне да произвежда смарт тонколоните (smart speaker) на компанията, известни като Nest Mini.

Същевременно и компанията Microsoft е готова да започне да произвежда някои от своите преносими и настолни компютри във Виетнам.

През миналата година много технологични компании започнаха да обмислят да пренасочат производството на сви продукти в други страни поради ескалиращото тогава търговско напрежение между Китай и Съединените щати и последвалото въвеждане на двустранни наказателни тарифи.


Тагове: Google, Microsoft, Китай
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg