EUR 1.9558
USD 1.6551
CHF 1.8103
GBP 2.1642
CNY 2.3783
you tube
mobile version

Google прекратява част от бизнеса си с Huaway

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Google прекратява част от бизнеса си с Huaway

mail18:05 | 21.05.2019прегледи 563 коментарикоментари 0


Компанията-майка на "Гугъл" - Alphabet Inc. преустанови бизнеса си с "Хуавей" (Huawei), който изисква прехвърлянето на хардуер, софтуер и на технологични услуги, с изключение на онези, които са публично достъпни чрез лицензирания отворен код (Android Open Source Project - AOSP), съобщи източник, запознат с въпроса, цитирани от Ройтерс. Решението е факт, след като китайският технологичен гигант беше включен преди седмица в т.нар. "черен списък" на САЩ с фирми, на които се забранява достъпа до американския пазари и до правенето на бизнес с американските компании.

Притежателите на настоящите смартфони на "Хуавей" с приложения на "Гугъл" обаче ще продължават да могат да използват и изтеглят актуализации на приложения, предоставени от "Гугъл", заяви говорител на американската компания.

"Ние спазваме реда и преразглеждаме последиците. За потребителите на нашите услуги, Google Play и защитата на сигурността чрез Google Play Protect ще продължават да функционират на съществуващите устройства на "Хуавей", обяви говорител на американската компания, но без да предостави повече подробности.

Решението може да навреди сериозно на бизнеса със смартфорни на "Хуавей" извън Китай, тъй като технологичният гигант веднага ще загуби достъпа до актуализациите на операционната система Android на Google. Бъдещите версии на смартфоните Huawei, които ще работят с Android, също ще загубят достъпа до популярни услуги, включително до Google Play Store, Gmail и YouTube приложенията.

"Хуавей" ще може да използва само публичната версия на Android и няма да има достъп до собствените приложения и услуги на Google", заяви за Ройтерс източник от американската компания.

Забраната е факт, след като администрацията на Доналд Тръмп добави "Хуавей" (Huawei Technologies Co.) в "черния списък" с чуждестранни компании, като незабавно въведе наложените ограничения, което ще направят изключително трудно за китайския технологичен гигант да прави бизнес с американските си партньори.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg