EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Goldman Sachs се извини за кризата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Goldman Sachs се извини за кризата

mail10:25 | 18.11.2009прегледи 395 коментарикоментари 0


Goldman Sachs се извини затова, че е допринесла за развитието на финансовата криза, съобщава Financial Times. Банковата институция обеща да подпомогне възстановяването на малкия бизнес с $ 500 млн. за период от пет години. Средствата възлизат на 2.3 % от фиксираните бонуси и заплати за 2009 г.
Решението на банковата институция е в отговор на създалата се обществена и политическа реакция на плановете на компанията да изплати милиардни долари на топ служителите след регистрирането на рекордни печални през първите месеци на годината.
Изпълнителният директор на Goldman Лойд Бланкфейн заяви по време на конференция в Ню Йорк, че банката съжалява, че е участвала в дейността по отпускане на евтини кредити и по този начин е допринесла до формирането на кредитния балон преди кризата.
 „Ние взехме участие в дейност, която очевидно е погрешна, и имаме основание да съжаляване,” заяви Бланкфейн. „Затова и се извиняваме”.
Отпусканите от Goldman Sachs средства за малкия бизнес ще бъдат насочени към финансиране на бизнес обучения, оказване на техническа помощ и предоставяне на рисков капитал, които да подпомогнат 10 000 малки компании.
Изразходването на средства в размер на $ 100 млн. годишно ще бъде наблюдавано от специално създадено жури със съпредседател Уорън Бъфет.
Пред Financial Times Бъфет коментира, че програмата в подкрепа на малкия бизнес не е мотивирана от наскоро формиралата се критика срещу банката. „ Това е една голяма инициатива”, заяви той. „ Това не е еднодневна или едногодишна програма, а продължителна дългосрочна инвестиция”.
От Goldman подчертаха, че инициативата е планирана от години.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165