EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

GM ще затвори повечето си фабрики през лятото

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

GM ще затвори повечето си фабрики през лятото

mail19:53 | 27.04.2009прегледи 817 коментарикоментари 0


gm_2Американският автомобилен производител General Motors, чийто фалит става все по-вероятен, планира да затвори повечето си фабрики в САЩ за девет седмици това лято и да не плати задължения за 1 млрд. долара, дължими на 1 юни, предаде АР. Агенцията се позовава на три независими източника, запознати със ситуацията. Решението се очаква късно в четвъртък.
Затварянето на фабриките ще започне следващия месец и ще доведе до временно редуциране на заплащането на 55 хил. работници в цял свят. Ходът ще спести средства на GM и ще помогне за намаляване на нарастващия запас от непродадени коли и камиони.
Говорителят на GM Крис Лий е отказал коментар по въпроса, добавяйки, че когато имат новини за производствената дейност, тогава ще споделят първо със служителите си, но все още такова изявление не е направено.
Главният финансов директор Рей Йънг заяви, че компанията се опитва да убеди облигационерите си доброволно да преобразуват $28 млрд., които им се дължат в обикновени акции на автопроизводителя. Независимо от успеха на начинанието обаче GM не планира да плати това, което дължи на 1 юни.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg