EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

GM ще електрифицира 40% от новите си модели в Китай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

GM ще електрифицира 40% от новите си модели в Китай

mail16:35 | 25.08.2020прегледи 459 коментарикоментари 0


Американският автопроизводител „Дженеръл мотърс“ (GM) наскоро обяви, че планира да електрифицира 40% от новите модели на компанията, продавани в Китай, през следващите пет години. Те ще бъдат произведени в местни заводи, с почти всички части идващи също от местни доставчици, предаде "Радио Китай".

Компанията ще продължи да подобрява системата си за автономно шофиране Super Cruise, която ще бъде включена в Cadillac серията през следващите пет години и се разшири до моделите Buick и Chevrolet.

GM ще ускори също развитието на решения, насочени конкретно за Китай, по отношение на интелигентните автомобили, като планира да стартира програмата „Автомобил към всичко“ (vehicle-to-everything V2X) при модела Buick GL8 MPV.

Американският гигант обеща да инвестира повече от 20 милиарда долара в електрически и автономни автомобили до 2025 г. „Като най-големия пазар на GM и глобален център за иновации, Китай ще играе ключова роля в превръщането на нашата визия в реалност“, каза Мери Бара, главен изпълнителен директор на компанията.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg