EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

GM се завръща на борсата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

GM се завръща на борсата

mail13:00 | 19.08.2010прегледи 647 коментарикоментари 0


Завръщането на фондовата борса на автомобилния концерн General Motors, който бе спасен от ликвидация преди година благодарение на държавни пари, не би могло да стане в по-подходящ момент за президента Барак Обама, който се опитва да убеди американците, че икономическата му политика вече дава резултати, отбелязват наблюдатели, цитирани от Франс прес.
На 1 юни 2009 година президентът на САЩ обяви на данъкоплатците, че ще им се наложи да подпомогнат финансово най-големия автомобилен концерн в страната срещу национализация на 61 на сто от капитала му. Общо Вашингтон инвестира 50 милиарда долара в групата, която никой не поиска да придобие.
Четиринайсет месеца по-късно GM най-вече е готов да се освободи от прякора си "Държавен мотърс" и да започне да връща на чичо Сам парите чрез пускане на акции на борсата, което трябва да стане в края на годината, информират американските медии.
Новината, която бе обявена късно снощи, ще даде възможност на администрацията на Обама да обясни, че колосалните разходи, направени преди една година, са позволили да бъдат спасени американските предприятия и да се избегне още по-тежка рецесия.
С приближаването на парламентарните избори, насрочени за 2 ноември, снощната новина е силна подкрепа за Обама, който е изправен пред изнервен електорат заради мудното създаване на нови работни места. 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg