EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

GM залага на електромобилите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

GM залага на електромобилите

mail13:42 | 03.05.2017прегледи 1012 коментарикоментари 0


Автогигантът „Дженеръл Мотърс" ще бъде първият производител, който ще регистрира печалби от електрическите коли. Това прогнозира вицепрезидентът на отдела за глобалното продуктово развитие на компанията Марк Ройс.

„Компанията води останалите чрез намаляването на цената на електрическите автомобили и предлагането на общодостъпна версия", заяви той пред журналисти днес и допълни, че инженерите са работили върху редуциране на масата и подобряване на ефективността на батерията, тъй като по-лекият автомобил не изисква толкова голям разход на енергия.

"Това е мантрата, която се крие в разработката на продуктите. Това е нещото, върху което всички инженери работят", каза още Ройс.

И тъй като „Дженеръл Моторс" увеличава производството на електрически автомобили, особено в Китай, където планира да въведе 10 различни електрически модела до 2020 г., това ще помогне за намаляване на разходите за презареждащите се батерийни клетки. "Знаем, че клиентите биха искали да шофират електрически коли, но не желаят да плащат и затова ние ще бъдем първата компания, продаваща електрически автомобили, които хората могат да си позволят", изтъкнаха от компанията политиката си.

Скоро предстои „Дженеръл Мотърс" да въведат електрически автомобил на базата на луксозния седан Cadillac CT6 и електрически автомобил с разширен обхват на Buick, подобен на Chevrolet Volt. Други производители като BMW, „Мерседес-Бенц", PSA, „Волксваген", „Форд" и „Тесла " обещават също да въведат електрически автомобили, включително моделът „Тесла 3", който ще излезе през юли, с насоченост към средния пазар./БГНЕС


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg