EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Glovo придобива Foodpanda

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Glovo придобива Foodpanda

mail11:07 | 28.05.2021прегледи 1030 коментарикоментари 0


Glovo, една от водещите световни компании за доставка на стоки от различни категории, обяви серия от отделни сделки за придобиване на някои от компаниите в групата на Delivery Hero, друга от водещите в света локални платформи за доставка, в Централна и Източна Европа (ЦИЕ).

Glovo ще придобие компанията foodpanda в Румъния и България, компанията Donesi в Сърбия и Черна гора, Босна и Херцеговина, и компанията Pauza в Хърватия, в сделка на обща стойност 170 милиона евро.

Процесът на придобиване в Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Черна гора и Сърбия се очаква да приключи в следващите няколко седмици, тъй като подлежи на изпълнение на предхождащите я условия и одобрения от съответните регулаторни органи. Сделката в Румъния ще бъде завършена след одобренията от страна на регулаторния орган за конкуренцията.

В отделна сделка, Glovo обяви наскоро, че също е постигнала съгласие за придобиването на Ehrana, местна компания за доставки в Словения, за необявена сума. Процесът се очаква да приключи през следващите няколко месеца. Сега компанията работи в тясно сътрудничество с Ehrana, за да определи стратегията на прехвърляне на потребители, партньори и куриери.

 


Тагове: Glovo, Foodpanda
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg