EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

GLOBUL недоволен от Софийска община

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

GLOBUL недоволен от Софийска община

mail15:20 | 26.07.2010прегледи 1171 коментарикоментари 0


Компанията GLOBUL призовава Столичен общински съвет (СОС) да преразгледа обявената от Столична община обществена поръчка за предоставяне на мобилни услуги за общинската администрация, се казва в съобщение на мобилния оператор. Поръчката е за 7 200 карти за мобилни апарати, а стойността й по прогнозни изчисления е близо 1 милион лева.
В официално писмо до председателя на СОС – г-н Андрей Иванов, GLOBUL настоява да се проведе заседание, на което отново да бъде обсъдена процедурата за избор на мобилен оператор. Към момента условията на търга на Столична община обслужват интересите само на един възможен кандидат за доставчик на мобилни услуги и създават съмнение за непрозрачност на обществената поръчка. Толерирането на един мобилен оператор е фактор, който ограничава конкуренцията в сектора, вреди на обществения интерес и противоречи на разпоредбите в Закона за обществените поръчки.
Налагането на дискриминационни условия при провеждане на обществени поръчки също е въпрос, който оказва негативно влияние върху развитието на бизнес средата в България. Ето защо GLOBUL желае да получи ясна мотивировка на условията и критериите по проведената от Столична община тръжна процедура, се казва още в писмото.
Ако поръчката не бъде преразгледана, GLOBUL ще се обърне към всички компетентни органи на местно и европейско равнище, за да даде публичност на проблема и да потърси правата си.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg