EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Generali придоби полския застраховател Proama

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Generali придоби полския застраховател Proama

mail15:15 | 26.07.2012прегледи 568 коментарикоментари 0


Generali PPF Holding придоби полския застраховател Proama. На 23 юли 2012 г. Generali PPF Holding подписа споразумение за закупуване с досегашния собственик на компанията – френската Groupama. Сделката подлежи на одобрение от съответните регулаторни органи.
Proama е активна предимно в сегмента продажби на дребно и по-конкретно в автомобилното застраховане. Компанията стартира първата си застрахователна кампания в края на януари 2012 г. и до момента е продала над 100 хил. застрахователни полици.
След приключване на сделката, Generali PPF Holding планира да запази Proama като отделна компания и ще оперира в Полша чрез два отделни бранда – Generali и Proama.
"Полша е стратегически пазар за нас. Той показва един от най-високите коефициенти на растеж в Централна и Източна Европа. Придобиването на Proama ще ни помогне да разширим нашата дейност на този многообещаващ пазар", заяви изпълнителният директор на Generali PPF Holding Ладислав Бартоничек.
Според Бартоничек Proama е компания с много добра стратегия, отлични реализаторски умения и мениджмънт, който реагира адекватно на нуждите на пазара. Generali PPF Holding планира да развие допълнително този модел на предлагане, за да увеличи още повече пазарните си възможности.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg