EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

General Motors да се готви за бърз банкрут

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

General Motors да се готви за бърз банкрут

mail17:00 | 27.04.2009прегледи 816 коментарикоментари 0


General_motors1Американското министерство на финансите е предупредило General Motors да вземе всички необходими мерки за възможно подаване на документи за банкрут на 1 юни, въпреки настояванията на автомобилния производител, че може да се преструктурира.
Съобщението е изпратено от членове, близки до екипа на президента Барак Обама, който прекара миналата седмица в срещи и конферентни разговори с GM в Детройт и Вашингтон. Цитирани са неназовани източници познаващи плановете, а преговорите се очаква да продължат тази седмица. Според документите, целта е да се подготви GM за бърз хирургически банкрут.
Автопроизводителят вече получи $13.4 млрд. федерална помощ, а мениджърите на компанията настояват, че имиджът й не трябва да бъде увреждан. Документите, необходими за банкрута на компанията са готови, ако компанията се окаже неспособна да достигне споразумение с акционерите, за да размени около $28 млрд. в дългове за ценни книжа в GM, и с Обединеният съюз на автомобилните работници, който отказа да направи отстъпки без да направят отстъпки и акционерите.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg