EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Geely Automotive получи инвестиция от $334 млн.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Geely Automotive получи инвестиция от $334 млн.

mail19:23 | 15.10.2009прегледи 774 коментарикоментари 0


Китайската автомобилна компания  Geely Automotive получи инвестиция от $334 млн. от Goldman Sachs. Целта на инвестицията е да се подпомогне експанзията на китайската компания.
Акциите на Geely повишиха стойността си с 26%, след като дружеството обяви, че продава финансови активи на поделение на Goldman. Чрез тази продажба американската банка може да стане собственик на 15.1 на сто от капитала на автомобилната компания.
Предприемането на подобно действие е следствие от желанието на Geely и други китайски компании за автомобили да разширят позициите си в световен мащаб.
Geely произвеждаше най-евтините коли в Китай, но вече обръща поглед и към по-претенциозните клиенти. Първоначално автомобилният производител обяви, че нейните собственици може да дадат оферта за закупуването на Volvo, ако от Ford решат да продават шведската компания. Подобна сделка се оценява на $2 млрд.
Сравнително малката Geely, която работи основно на вътрешния пазар, вече е сключила сделка с Manganese Bronze за изработката на 8 000 лондонски таксита в Китай.
Според анализатори от Китай действията на Geely да използва парите за увеличаване на капацитета си и освобождаване на капитал за нейните партньори, които публично вече обявиха интерес към Volvo, е много мъдра стъпка.
Китайските производители на автомобили все повече изразяват интереса си към придобиването на международни автомобилни брандове. Пример за това е сделката за закупуването на Hummer от  Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg