EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

GAZPROM откри бензиностанция в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

GAZPROM откри бензиностанция в България

mail06:30 | 03.07.2013прегледи 3733 коментарикоментари 0


Дъщерното дружество на Газпром нефт - сръбската NIS АД Нови Сад отвори първата бензиностанция под търговската марка GAZPROM в България, съобщи компанията за EconomyNews.bg. Бензиностанцията се намира на международен път Е79 София - Кулата, на 4 км след изхода на Благоевград, посока Кулата.
Българският пазар е определен като приоритетен за развитие на търговската мрежа под марката GAZPROM в региона. Компанията е в процес на изграждане на още 9 бензиностанции. Във втората фаза от програмата за развитие са планирани още 10 обекта. До края на годината щe има общо над 40 бензиностанции в България. Страната е третата в региона на Балканите, където бяха отворени бензиностанции под търговската марка GAZPROM. В края на 2012 г. заработиха обекти в Сърбия и Румъния.
В края на 2015 г. веригата бензиностанции GAZPROM ще разполага с над 250 обекта в региона на Балканите, като 80 от тях ще бъдат на територията на България. Оперативното управление на веригата на Балканите се осъществява от NIS.
"Създаването на търговска мрежа под марката GAZPROM в България е следващата стъпка към постигането на нашата стратегическа цел за развитие на търговската мрежа в Европа. Планираме да продължим да разширяваме нашето присъствие в Сърбия, Румъния и България. Уверен съм, че веригата бензиностанции GAZPROM бързо ще спечели популярност на Балканите, заемайки лидерска позиция на пазара" - заяви заместник-изпълнителният директор на Газпром нефт за логистика, обработка и продажби, Анатолий Чернер.

NIS е една от най-големите вертикално интегрирани енергийни компании в Югоизточна Европа. Компанията се занимава с проучване, производство и преработка на нефт и газ, както и продажба на петролни продукти. Основните акционери са Газпром нефт (56,15%) и правителството на Република Сърбия (29,88%). Дружеството разполага с две производствени предприятия в Панчево и Нови Сад, с общ капацитет на преработка от 7 млн. тона петрол годишно, както и LPG производствена единица в Елемир. NIS произвежда около 1,7 милиона тона нефтен еквивалент и природен газ годишно. Търговската мрежа на компанията включва над 500 бензиностанции, товарни и складови съоръжения на територията на Балканите. Освен в Сърбия, NIS е представена в Босна и Херцеговина, Унгария, България, Румъния, Туркменистан, Ангола, Белгия и Русия.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg