EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ford с $ 2,1 млрд. печалба за Q1

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ford с $ 2,1 млрд. печалба за Q1

mail14:38 | 02.05.2010прегледи 583 коментарикоментари 0


Радослав Лазаров

Американският автомобилен гигант Ford регистрира печалба от 2,1 млрд. долара за първото тримесечие на 2010 г. или 46 цента на акция. Тази колосална сума, която на фона на загубата от 1,4 млрд долара (60 цента на акция) за същото тримесечие на миналата година, може да се окаже и общата печалба за годината на останалия най-стабилен след финансовата криза производител от Детройт. Общо приходите за периода януари-март са нараснали до 28,1 млрд. долара или с 3,7 млрд. повече в сравнение със същия период на 2009 г.
Докладът за финасовото състояние на компанията бе придружен с план за увеличаване на производството през второто тримесечие и това подтикна главният изпълнителен директор на Ford Алан Мълали да предвиди „солидна” печалба за цялата 2010 г. Следващите тримесечия обаче едва ли ще са толкова силни, бяха думите на финансовия директор на концерна Люис Буут, който явно има достатъчно силни основания да ги изрече.
„Би било неразумно да си мислим, че можем да подържаме ниво на печалба от 2 млрд. долара всяко тримесечие. Започваме налагането на нови продукти и производствените и маркетингови разходи ще снижат маржа на печалбите ни”, каза Люис Буут.
Това бе четвърто поред тримесечие, в което Ford отчита печалба, нещо, което се случва за първи път на компанията от 2005 г. Според Буут е малко вероятно темпът на увеличаване на печалбата да продължи, въпреки че и той очаква Ford да продължи да отчита печалба.
„Първото тримесечие се очертава да е най-доброто за Ford”, това посочва президентът на консултантската компания AutoTrends Consulting Джо Филипи. „Положението обаче ще се утежни, когато конкурентите в лицето на General Motors успеят да отвърнат на удара с лансирането на нови продукти или очакваното възраждане на Toyota след края на скандалите около изтеглените автомобили на японската марка”, каза още Филипи.
Ford планира да производстведе 625 000 броя автомобили през второто тримесечие на годината, което е увеличение на обема с 5% спрямо обявения на 2 март предварителен план.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161