EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Ford въвежда система за икономия на гориво

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ford въвежда система за икономия на гориво

mail13:00 | 28.12.2010прегледи 1322 коментарикоментари 0


Американският автомобилостроител Ford обяви, че въвежда повсеместно система за икономия на гориво, която изключва двигателя при всяко спиране, например на червен светофар, предаде Франс прес.
В момента тази система е налична само при хибридните коли и някои европейски модели.
Технологията Ford Auto Start-Stop е мека и тиха, без удари и не налага промяна на навиците на водача. В града, когато колата спре, двигателят се включва в момента, когато кракът се отдръпне от педала на спирачката.
Когато двигателят е спрян всички допълнителни функции работят нормално, включително отоплението и климатичната инсталация, посочи автомобилостроителят.
Според Ford потреблението на бензин при градско каране може да бъде намалено от 4 до 10 на сто благодарение на тази технология.
Системата се основава на нов двигател с директен инжекцион, наречен EcoBoost, позволяващ изключително бързо потегляне. В момента такава система имат четирицилиндровите двигатели, но тя ще бъде внедрена и при 6- и 8-цилиндровите.
С такава система вече започват да бъдат оборудвани няколко модела, продавани в Европа - Mondeo, Ka, Focus и моноспейсите C-Max и Grand C-Max.
Системата, която вече се прилага при 170 000 хибридни автомобила в Северна Америка, ще бъде внедрена и при традиционните автомобили с четири врати, както и при високопроходимите 4х4 от 2012 година, а след това и в останалата част от света.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg