EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Fitch: Руската икономика се справя добре

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Fitch: Руската икономика се справя добре

mail06:35 | 20.08.2018прегледи 1031 коментарикоментари 0


Руската икономика се е справила добре с новия пакет американски санкции, обявени през април тази година, се казва в комюнике до пресата на международната рейтингова агенция Fitch, предава РИА Новости.

При това експертите добавят, че първоначално ограничителните мерки са довели до определена нестабилност в руската икономика. Освен това агенцията запази рейтинга на Русия на ниво “BBB-“ с позитивни прогнози. Експертите отбелязват силният баланс, надеждните външни финанси и заслужаващата доверие макроиконимческа политика на Русия.

От Fitch очакват ръстът на руския брутен вътрешен продукт в края на годината да достигне 1,8%. Анализаторите предупреждават обаче, че през 2019 година той ще се забави до 1,5%.

РИА припомня, че в началото на април САЩ въведоха поредните си санкции срещу Русия. Под ограничителните мерки конкретно попаднаха Олег Дерипаска и контролираните от него En+ Group, "Группу ГАЗ", "Базовий элемент" и "Русал". В „черния списък“ бяха включени също Виктор Векселберг и неговата група „Ренова“, Сюлейман Керимов, Кирил Шамалов, директорът на „Газпром“ Алексей Милер и ръководителят на ВТБ Андрей Костин.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg