EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Fitch потвърди рейтинга на ББР

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Fitch потвърди рейтинга на ББР

mail13:49 | 10.08.2023прегледи 533 коментарикоментари 0


Международната рейтингова агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния рейтинг на Българската банка за развитие след проведения през последния месец преглед.  

Рейтингът на банката е равен на държавния и практически е най-високият възможен кредитен рейтинг за ББР - „BBB“ с положителна перспектива.

Съгласно съобщението на Fitch Ratings, оценката отразява добрата капиталова позиция на ББР, възвръщането към печалба и факта, че банката е 100% собственост на българската държава, която може да ѝ оказва подкрепа при необходимост. Финансирането ѝ е стабилно, като значителна част е от публичния сектор или е гарантирано от държавата, а останалата – от международни институции за развитие.

ББР се ръководи основно от своята мисия за развитие на малкия и средния бизнес, заложена в специален закон, подчертава в мотивите си агенция Fitch Ratings. Законът за ББР определя ролята ѝ на основен доставчик на финансова подкрепа за малките и средните предприятия, и участник в проекти с приоритет за националната икономика.   

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4160