EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Fitch: Негативна прогноза за Газпром и Лукойл

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Fitch: Негативна прогноза за Газпром и Лукойл

mail08:00 | 25.03.2014прегледи 990 коментарикоментари 0


Агенция Fitch понижи прогнозата по рейтингите на 9 руски компании, сред които Газпром и Лукойл, от "стабилна" на "негативна", предаде ИТАР-ТАСС. Перспективата е намалена и на Федералната електроразпределителна компания ЕЕС, Атоменергопром, Граждански самолети Сухой, Газпром нефт и Федерална пътническа компания. Решението е взето въз основа на влошаването на 21 март на прогнозата за дългосрочния рейтинг за дефолт на емитента Руската Федерация ВВВ до "негативна" от "стабилна", отбелязва агенцията. Fitch понижи прогнозата до "негативна" на 15 руски банки, сред които РСХБ, Сбербанк, Алфа-банк, Газпромбанк и Внешекономбанк.
Fitch Rating понижи прогнозата по рейтинга на пет руски региона, включително Москва, от "стабилна" на "негативна", предаде ИТАР-ТАСС. Понижена е прогнозата и на Санкт Петербург, Република Татарстан, Тюменска област и Ханти-Мансийския автономен окръг.

На 21 март Fitch понижи прогнозата си по рейтинга на Русия от "стабилна" на "негативна" заради потенциалното въздействие на санкциите върху икономиката и бизнес средата в Русия. Според анализаторите на Fitch прекият ефект от обявените санкции не е голям, но в бъдеще инвеститорите могат да очакват нови мерки, например ограничение на достъпа на руски компании до външни капиталови пазари. Премиите за риск вече са нараснали, а предоставянето на синдикирани кредити на много големи корпорации е преустановено, посочва агенцията.
Агенция Moody’s оттегли рейтинга на Собинбанк, подразделение на руската банка Росия, "по собствени съображения от делови характер", предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на съобщение на агенцията. В петък международните платежни системи Visa и MasterCard спряха обслужването на банкови карти, издадени от Собинбанк, която е 100-процентово дъщерно дружество на банка Росия и също е подложена на санкции от САЩ. Процесингът на Собинбанк, както и на банка Росия в търговските мрежи и сега не работи. Притежателите на карти имат възможност да теглят пари от банкоматите на банките. Собинбанк е сред първите сто руски банки по размер на активите. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161