EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Fibank придоби МКБ Юнионбанк

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Fibank придоби МКБ Юнионбанк

mail09:20 | 15.08.2013прегледи 1903 коментарикоментари 0


„Първа инвестиционна банка” АД (Fibank) подписа споразумение с унгарската МКБ Банк за придобиване на 100% от акциите на „МКБ Юнионбанк” ЕАД. Придобиването ще стане след получаване на необходимите одобрения от компетентните органи.

Fibank е динамично работеща институция, която е третата по големина на активи банка в България с 8.4% пазарен дял и е на второ място по доверие на вложителите, измерено с размера на депозитите от населението, където има над 13% пазарен дял. Fibank има 10% пазарен дял при кредитите, отпуснати на бизнеса, и 15% пазарен дял при кредитните карти на населението. „МКБ Юнионбанк” ЕАД заема 15-о място в банковата система с 1.5 милиарда лева активи по данни на БНБ към 30.06.2013 г.
След придобиването на „МКБ Юнионбанк” ЕАД активите на Fibank ще достигнат над 8.5 милиарда лева. Банката ще предложи широка гама от продукти на клиентите си с фокус върху кредитирането на малки и средни предприятия, както и кредитирането на частни лица, които ще се предлагат в по-голяма клонова мрежа.
Fibank и MKB Bank Zrt. постигнаха взаимноизгодно споразумение, което е в полза на стратегическите цели и на двете страни. Lazard Ltd (Международна финансово-консултантска компания) заедно с Първа финансова брокерска къща бяха водещ консултант на Fibank, а правни съветници бяха Stephenson Harwood и Цветкова, Бебов & партньори.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg