EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Fiat юридически напусна Италия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Fiat юридически напусна Италия

mail14:00 | 05.08.2014прегледи 801 коментарикоментари 0


Акционерите на Fiat дадоха зелена светлина за трансформирането на уважаваната италианска автомобилна група в нова компания, наречена Fiat Chrysler Automobiles, утвърждавайки сливането с американския си партньор Chrysler, предаде Франс прес.
Решението бе одобрено "с мнозинство" от присъстващите акционери, заяви президентът на Фиат Джон Елкан на извънредно общо събрание на групата в Торино.
Емблемата на новата група са трите букви "FCA", в които графично е заложена интересна символика. Буквата "F" е съставена от равни по дължина хоризонтални елементи, за да наподобява квадрат, който е символ на сила и стабилност. Стилизираната буква "C" изобразява колело и символизира движение, хармония и непрекъснатост. Последната буква "А" е само триъгълник без напречна черта, за да внушава енергичност и нестихващо еволюционно напрежение. Така след 115 години най-големият италиански производител и символ на държавата - Fiat, се глобализира и премества своята регистрация. Fiat Chrysler Automobiles NV ще бъде базирана във Великобритания, ще се подчинява на холандския закон и ще бъде листвана на фондовата борса в Ню Йорк.
"Раждането на FCA ще спре несигурния живот на Fiat. За пръв път имаме различна перспектива - няма да играем ролята на оцеляващи", коментира председателят на компанията Джон Елкан, внук на Джани Аниели.
С новата структура основаната като Fabbrica Italiana di Automobili Torino компания ще се конкурира по-добре срещу General Motors Co., Volkswagen Group и Toyota Motor Corp., смята Маркионе. Юридическата мярка не означава, че Fiat напуска Италия, а желание да се преструктурира в условията на глобализация. Компанията ще инвестира 55 млрд. евро в следващите 5 години, за да увеличи продажбите си с 61% до 7 млн. до 2018 г.
 


Тагове: Фиат, Италия
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg