EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Fiat се оттегля от битката за Opel, засега

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Fiat се оттегля от битката за Opel, засега

mail16:38 | 29.05.2009прегледи 657 коментарикоментари 0


Sergio_Marchionne1Fiat се оттегля от преговорите за Opel, които ще се проведат днес, след като определи условията, поставени от германското правителство, като "неприемливи", съобщава AP. Италианският автопроизводител излезе тази сутрин с комюнике, в което подчертава, че остава заинтересуван от придобиването на европейския клон на GM.
Въпреки това ръководителят на компанията Серджо Марчионе определи като "неразумни" условията на германското правителство, които поставят пред производителя от Торино "безполезни и негарантирани рискове". Идеята на Марчионе е от фирмите Fiat, Opel и Chrysler да се създаде единен автомобилен производител, който да продава минимум 6 млн. коли годишно.
Зад сделката с Chrysler стои желанието на италианците да завземат големия американски пазар с малките си икономични автомобили, коментира Deutsche welle.
Що се отнася до намеренията към Opel Fiat, който е петият по големина производител на автомобили в Европа, си надява на добри позициите на пазара за леки коли.
От друга страна на всички е ясно, че ако се стигне до споразумение между италианската и германската фирма, то няма как всички работни места в заводите на Opel да бъдат запазени. Маркионе непрекъснато повтаря, че той не се интересува от държавните помощи, а развива стратегия за подобряване на позициите, която неговата фирма има в света.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg