EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Fiat избра Сърбия за новия си модел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Fiat избра Сърбия за новия си модел

mail15:20 | 22.07.2010прегледи 944 коментарикоментари 0


Италианската автомобилостроителна група Fiat ще произвежда в Сърбия модел, който планираше първоначално да произвежда в Италия, защото иска да избегне "рисковете" от социалното напрежение, съобщи днес главният изпълнителен директор Серджо Маркионе, цитиран от в. "Република".
"Ако бяха походили сериозно, ако бяха признали значението на проекта, на работата, която вършим, и на целите за постигане, както сме сигурни, че ще бъде в Сърбия, то биха произвеждали модела El O (новия модел на Fiat) в Мирафиори", завода край Торино, уточни Маркионе.
El O ще замени Fiat Multipla, Fiat Idea и Lancia Musa.Напрежението във Fiat се съживи отново от развитието на събитията около завода Помилияно, край Неапол. Компанията реши да върне в Италия производството на новата версия на Панда от Полша, но в замяна на споразумение, предвиждащо по-тежки условия на труд, припомня АФП.


Нека да припомним, че в края на 2009 година Fiat стана  мажоритарен  собственик на сръбския автомобилен  завод "Застава". Тогава бе подписан анекс към  договора от септември 2008 година, с което Fiat стана  собственик на 67% от завода "Застава" в Крагуевац, на 110 км южно от Белград.
Сръбското правителство притежава 33% от компанията.  Италианският производител на коли се очаква да инвестира  100 милиона евро  в "Застава" до края на годината и общо 700 милиона евро за модернизирането на завода.
Заводът ще произвежда два нови модела. Fiat ще увеличи също производството до 200 000 коли  годишно.
Съобщението  за инвестицията на  Fiat в "Застава"  породи надежди за нови работни места и съживяване на града и района около него, който е тежко засегнат от рецесията.


Тагове: Fiat, производство,
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg