EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

FB спира приложения, заради малко потребители

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

FB спира приложения, заради малко потребители

mail12:34 | 05.07.2018прегледи 1237 коментарикоментари 0


Facebook спира три от приложенията си, заради малкия брой потребители, пише "Би Би Си". „Само чрез проба-грешка ще създадем страхотни социални преживявания на хората“, коментират от компанията. Едно от тях е приложението tbh (“to be honest”), насочено към тинейджъри, което е на по-малко от година. Приложението беше пуснато от технологичния гигант преди осем месеца и успя да привлече милиони сваляния при старта си.

"Всички потребителски данни от tbh, както и тези от фитнес тракера Moves и от приложението Hello, което свързва информацията от Facebook с телефонните контакти, ще бъдат изтрити в рамките на 90 дни", обясниха от Facebook.

Припомняме, че Facebook придоби Moves през 2014 г., Hello – през 2015 г., а tbh – през 2017 г.

Tbh е свалено 5 млн. пъти в САЩ през първите си девет седмици, преди да бъде купена от Facebook за неназована сума. Това беше платформа, която насърчава тинейджърите да оставят анонимни положителни съобщения един на друг.

"Facebook има дълга история на придобивания на приложения, а след това на спирането им. Придобиването на tbh може да бъде разглеждано като опит да адресира предизвикателствата, с които се сблъскваше при опитите си да ангажира по-младите, тинейджърската аудитория“, коментира Джак Кент, анализатор на IHS Markit.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4097