EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

FB и Instagram увреждат психичното здраве

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

FB и Instagram увреждат психичното здраве

mail12:43 | 25.10.2023прегледи 503 коментарикоментари 0


Meta (Мета), компанията-майка на Facebook и Instagram, беше обвинена в подвеждане на обществеността относно рисковете от използването на социални медии и допринасяне за криза на психичното здраве сред младите хора. Претенциите са направени във федерален съдебен процес, който беше обявен от десетки американски щати, пише BBC, предава "Фокус".

Те казват, че компанията е използвала пристрастяващи функции, за да "впримчи" потребителите, като същевременно прикрива "съществените опасности" на своите платформи. От Meta отговориха, че са "разочаровани".

В делото се казва, че Meta е нарушила законите за защита на потребителите, като е участвала в "измамно" поведение. Освен това се добавя, че компанията е събирала данни за деца под 13-годишна възраст, пренебрегвайки задълженията си съгласно Закона за защита на поверителността на децата онлайн.

"Социалните медийни компании, включително Meta, допринесоха за националната криза на психичното здраве на младите хора и те трябва да бъдат държани отговорни", каза главният прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс, един от 32-ма главни прокурори, подписали делото.

Говорител на Meta отговори на обвиненията: "Ние споделяме ангажимента на главните прокурори да предоставят на тийнейджърите безопасно, положително изживяване онлайн и вече сме въвели над 30 инструмента в подкрепа на тийнейджърите и техните семейства.

"Разочаровани сме, че вместо да работим продуктивно с компании в цялата индустрия, за да създадем ясни, подходящи за възрастта стандарти за многото приложения, които тийнейджърите използват, главните прокурори избраха този път", добавят от компанията-майка на Марк Зукърбърк.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg