EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Facebook съди регулатор на ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Facebook съди регулатор на ЕС

mail18:45 | 30.07.2020прегледи 747 коментарикоментари 0


"Фейсбук" (Facebook) съди антимонополните регулатори на ЕС за търсене от компанията на информация отвъд необходимото, включително изключително лични данни, за проучвания на данните и пазара на технологичния гигант, съобщи американската социална медия, цитиран от Ройтерс. От миналата година "Фейсбук" се разследва от правоприлагащите органи на ЕС в областта на конкуренцията, като едното разследване беше фокусирано върху нейната информация, а другото за нейния онлайн пазар. Последното разследване беше започнато през 2016 година и беше използвана информация от 800 милиона потребители на "Фейсбук" в 70 държави за покупка и продажба на артикули.

Оттогава насам компанията предостави на ЕК цели 315 000 документа, еквивалентни на 1,7 милиона страници. "Изключително широкият характер на исканията на Комисията означава, че ще се изисква да предадем предимно неподходящи документи, които нямат нищо общо с разследванията на ЕК, включително силно чувствителна лична информация като медицинска информация на служителите, лични финансови документи и лична информация за членове на семейството на служители", заяви главният съветник на "Фейсбук" - Тим Ламб.

"Считаме, че подобни искания трябва да бъдат разгледани от съдилищата на ЕС", посочи той. От своя страна Европейската комисия заяви, че ще защити делото си в съда.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg