EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Facebook спира на 5 ноември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Facebook спира на 5 ноември

mail15:21 | 09.08.2011прегледи 887 коментарикоментари 0


Една от най-големите хакерски организации в света – Anonymous, се готви да удари социалната мрежа Facebook. Чрез видеосъобщение в сайта YouTube.com хакерите съобщават, че на 5 ноември 2011 година ще атакуват Facebook, като сложат края на една ера в интернет.
Съобщението е озаглавено като Операция Фейсбук 5 ноември 2011 (Operation Facebook, Nov 5 2011). В него се казва следното: "Бихме искали да получим вашето внимание, надявайки се да се вслушате в предупрежденията ни. Вашето средство за комуникация, което всички вие толкова обожавате, ще бъде унищожено. Ако сте активист или просто човек, който иска да защити свободата на информация, тогава присъединете се към каузата. Убийте Facebook, за да запазите неприкосновеността на лични си живот".
Анонимните предупреждават, че социалната мрежа продава персоналната информация за абонатите си на правителствени организации и дава нелегален достъп на фирми за сигурност така, че те да могат да шпионират хора от цял свят. Според тях някой от тези фирми работят за авторитарни правителства, като тези на Египет и Сирия.
Хакерите предупреждават, че всичко което прави всеки един потребител във Facebook, остава във Facebook, независимо от настройките за поверителност и дори изтриването на акаунтите. "Facebook знае повече за вас, дори от семейството ви. Не можете да избягате от реалността в която вие, хората на интернет, живеете. Замислете се за малко и се подгответе за един ден, който ще остане в историята", се казва в съобщението. Хакерите са решени, че на 5 ноември тази година, потребителите на социалната мрежа ще разберат, че Anonymous не са легион, не прощават и не забравят.  Към месец юли 2011 година социалната мрежа Facebook има повече от 750 милиона активни потребители от цял свят. /БГНЕС

 


Тагове: Facebook, хакери
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg