EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Facebook заобикаля законите в Англия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Facebook заобикаля законите в Англия

mail15:15 | 11.10.2012прегледи 554 коментарикоментари 0


Данъците, плащани от социалната мрежа Facebook във Великобритания, не отговарят на реалните приходи на компанията, предаде ИТАР-ТАСС, цитирайки статия, която ще бъде публикувана в днешния брой на в. "Индипендънт".
Според информация на изданието при приходи от стотици милиони долари тази година Facebook е платила на британската хазна данъци за едва 238 000 бр. лири (380 000 долара). Причината е, че, за да заобиколи корпоративния данък във Великобритания, "асоциалната мрежа (според определение на изданието) оформя повечето си сделки с рекламодатели през територията на Ирландия.
Във Великобритания компанията, основана от Марк Зукърбърг, миналата година е декларирала оборот от 20,4 млн. бр. лири (32,7 млн. долара), върху който е платен корпоративен данък между 19 и 30%. Според експерти обаче действителните приходи на Facebook от дейности на британския пазар достигат 175 млн. бр. лири (280 млн. долара).
При тези условия поведението на ръководството на компанията, което постоянно се оплаква от тежкото й икономическо положение, не може да се нарече по друг начин, освен "лицемерно и аморално", отбелязва в. "Индипендънт". Само преди няколко дни Зукърбърг подчерта, че въпреки огромния брой от над 1 млрд. потребители, мрежата преживява сложен период.
Според изданието схемата, която Facebook използва за заобикаляне на британските данъчни закони, не е уникална и се използва широко и от други компании от бранша на онлайн маркетинга и търговията. Информация, получена от "Индипендънт", сочи, че петте най-големи компании в този сектор - Apple, Amazon, Google, eBay и Facebook, благодарение на законовата "вратичка" са успели да "спестят" от данъци около 650 млн. бр. лири (над 1 млрд. долара)./превод БТА

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161