EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Facebook причини загуби на UBS

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Facebook причини загуби на UBS

mail10:15 | 01.08.2012прегледи 533 коментарикоментари 0


Най-голямата европейска банка, швейцарската UBS е поискала компенсации за загубата на 439 милиона долара, която е понесла заради техническите проблеми през първия ден на пласирането на акциите на социалната мрежа Facebook на нюйоркската борса Насдак, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на съобщение, разпространено днес на световните пазари. В подадения иск UBS отбелязва, че заради срива заявкитеот банката за акции на Dacebook са били отчетени няколко пъти и  сега тя е собственик на значително повече акции, отколкото е планирала да придобие.
Премиерата на Facebook на фондовата борса на 18 май тази година бе съпроводена от технически проблеми. Ръководството на Nasdaq призна този факт и създаде компенсационен фонд от 40 милиона долара, но тази сума е близо 10 пъти по-малко, отколкото е един от първите искове, подаден от швейцарската банка.
В своя защита Nasdaq обяви, че техническият срив е бил в резултат на небивалия наплив на желаещи да си купят акции от социалната мрежа. Междувременно от 18 май акциите на Facebook са изгубили близо една трета от първоначалната си стойност.

 

 


Тагове: Facebook, загуби, UBS
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg