EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Facebook - тест без лайкове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Facebook - тест без лайкове

mail20:12 | 02.10.2019прегледи 923 коментарикоментари 0


Facebook започна тестове в Австралия на функция, която крие броя на харесванията (лайковете) на публикации и гледания на видеа, съобщи TechCrunch.

Засега още не е решено дали този режим ще бъде тестван в други страни.

"Ние ще съберем отзиви, за да видим дали тези промени ще подобрят удобството на ползването", заяви говорителят на Facebook Джими Раймо.

Подобна функция вече започна да се тества от Instagram в седем държави, включително Канада и Бразилия. Вместо общия брой харесвания, на потребителите се показват само няколко имена на общи приятели, харесали публикацията.

Наскоро Facebook обяви, че Instagram и WhatsApp ще бъдат ребрандирани, като промяна ще има дори на имената им, за да е още по-ясно, че те са собственост на Facebook. Двете популярни приложения ще бъдат преименувани на Instagram from Facebook и WhatsApp from Facebook.

Новите имена ще се показват както в магазините за приложения на Android и iOS, така и вътре в самите Instagram и WhatsApp. На началните екрани на смартфоните обаче ще продължат да се показват старите имена.

„Искаме да е по-ясно, че тези продукти и услуги, че те са част от Facebook“, обяснява говорителят на социалната мрежа Берти Томсън.

Тази промяна, освен немалка, вероятно ще е със спорен резултат. Брандът Facebook през последните 2 години годините беше очернян от постоянни скандали, докато WhatsApp и Instagram останаха до голяма степен незасегнати от кризите.

От години социалната мрежа предпочиташе да пази различните си странични приложения и услуги на разстояние от себе си и те работеха с независими, макар и сходни по йерархия, екипи.

През последното време обаче Facebook опитва да наложи по-централизиран контрол върху цялата си технологична екосистема, като по този начин в дадени моменти провокира напрежение и безпокойство сред служителите.


Тагове: Facebook, лайкове
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1966