EUR 1.9558
USD 1.8036
CHF 1.9846
GBP 2.2826
CNY 2.4956
you tube
mobile version

FAA обяви, че ще разследва "Боинг"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

FAA обяви, че ще разследва "Боинг"

mail17:35 | 10.05.2024прегледи 447 коментарикоментари 0


Американската федерална агенция за гражданска авиация (FAA) обяви, че започва разследване срещу "Боинг" (Boeing), за да установи дали авиопревозвачът е извършил изискваните инспекции на емблематичните си самолети "787 Дриймлайнър" (787 Dreamliner) и дали документите са били фалшифицирани от служители, предаде Франс прес.

Това разследване цели най-вече да стигне до извода дали "Боинг" е провел задължителните проверки що се отнася до съединяването на крилата към фюзелажа "за някои самолети Дриймлайнър 787", обяви агенцията и уточни, че "провежда разследване, за да установи дали "Боинг" е извършил инспекции и дали служителите на компанията са могли да фалшифицират документите, свързани със самолета".

Скот Стокър, отговарящ за програмата 787, е изпратил на 29 април имейл до служителите на "Боинг" в Южна Каролина, където са произведени тези апарати, в който ги информира, че вероятно има нередности в изискуемия тест за съответствие при свързването на тялото с крилата.

Той уверява, че "екипът от инженери на "Боинг" е стигнал до извода, че тази грешка не е създала незабавен проблем за сигурността на полетите.

"Боинг", който се бори да се възстанови след двете катастрофи през 2018 и 2019 г., има сериозни проблеми със самолетите от повече от година.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg