EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

F1: Първо състезание в Индия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

F1: Първо състезание в Индия

mail11:50 | 31.10.2011прегледи 506 коментарикоментари 0


F1 Racing България
Себастиан Фетел спечели по категоричен начин първото състезание в Индия. Новият световен шампион беше най-добър от старта до финала. Дженсън Бътън се оказа единственият, който успя да поддържа темпото на Себастиан, но така и не се доближи на по-малко от 2 секунди. Люис Хамилтън и Фелипе Маса отново се блъснаха, което извади и двамата от битката за челото. По-късно Маса счупи окачването си в един от бордюрите, идентично на вчерашния случай. Алонсо се качи на подиума, изпреварвайки Уебър.
Състезанието започна изключително оспорвано, с малки разлики между пилотите. Двата болида на Red Bull тръгнаха отлично, но Бътън скоро успя да изпревари Уебър. Имаше съмнения, че това се е случило при жълти знамена и британецът може да бъде наказан, но това не се случи. Хамилтън загуби позицията си на старта от Маса. Шумахер тръгна великолепно и се нареди осми. В първите два завоя се получиха две мелета, от които потърпевши бяха най-вече Перес, Глок и Кобаяши. Японецът отпадна.
Последваха обиколки, в които разликите в челото се увеличаваха твърде бавно. Отзад по-интересни бяха само атаките на Toro Rosso срещу Сена. Алгерсуари изпревари Сутил от външната страна, а Малдонадо се опита да извади максимума от болида си и счупи скоростната кутия, докато търсеше начин да се справи с Renault-о на Сена.
След първите спирания в бокса видяхме няколко обиколки на интересна битка между Алонсо и Шумахер, като испанецът се затрудни доста преди да изпревари 7-кратния шампион. Ковалайнен извърши същински подвиг и след първите боксове на повечето пилоти се движеше в точките – 10-и. В 25-ата обиколка Хамилтън се опита да изпревари Маса от вътрешната страна и двамата се сблъскаха за пореден път този сезон. Този път обаче трудно може да виним Люис. Ситуацията все пак е спорна и тепърва ще се разисква широко. Няколко обиколки по-късно комисарите наказаха Фелипе с минаване през бокса, заради инцидента. Пилотът на McLaren пък трябваше да влезе в пита за нов преден спойлер. Скоро бразилската звезда на Ferrari отново попаднав полезрението на зрителите след идентичен на вчерашния си сблъсък с бетонните стени на бордюрите. Този път разби окачването на предно ляво колело. Отпадна с невъзможна за управление кола.
Алонсо не успя да изпревари Уебър през цялото време до вторите спирания в бокса, но беше много близо зад австралиеца и влезе малко по-късно в бокса. Това му помогна да се окаже пред него на трето място при излизането си от пита.
До края интригата между Бътън и Фетел, както и между Уебър и Алонсо почти не съществуваше. Пилотите на Red Bull и Ferrari доста успешно пазеха първата и трета позиции.
Фетел спечели състезанието, отново постигайки най-бърза обиколка в последния тур – пореден пример за огромния аванс на Red Bull пред всички останали. За McLaren остава утехата, че си осигуриха и на практика второто място при конструкторите, а Бътън увечили преднината си на 13 точки пред Алонсо и на 19 пред Уебър.
 


Тагове: Индия, F1
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1043