EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

EVN: 14 стипендии за тенис-тренировки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

EVN: 14 стипендии за тенис-тренировки

mail15:00 | 26.03.2012прегледи 670 коментарикоментари 0


В седмото издание на инициативата ''Първи стъпки в тениса’’ EVN България раздаде общо 14 стипендии за безплатни тренировки по тенис в Тенис Клуб „Локомотив” – Пловдив.
Над 80 деца се включиха в седмия поред детски тенис празник, който EVN България организира на 24 и 25 март 2012 г. на тенис кортовете на Тенис клуб „Локомотив” – Пловдив.
По традиция празникът започна с игра на деца, правещи своите първи стъпки в тениса. На 24 март в двора на тенис клуба се събраха над 50 малчугана от 5 до 11 годишна възраст, заедно с техните родители. След записването за участие децата получиха своите първи уроци в спорта с помощта на професионалните треньори на Теник клуб ''Локомотив''.
В края на заниманията от всички записали се за участие деца бяха изтеглени имената на осем печеливши, които спечелиха тримесечни безплатни тренировки по тенис в Тенис клуб „Локомотив” - Пловдив, осигурени от EVN България. Тренировките се провеждат три пъти седмично с треньори от тенис клуба в периода от 1 април до 30 юни 2012. За целта дружеството е осигурило и тенис ракети по време на тренировките.
Следобед на 24 март и в неделя на 25 март се състояха турнирите по тенис за напредналите малки тенисисти от 6 до 10 годишна възраст. Те бяха разпределени в 3 възрастови групи като победителите, първо и второ място в трите турнира, общо 6 деца, също спечелиха стипендии за тримесечно обучение по тенис. За доброто настроение през уикенда се погрижиха и топлото мартенско слънце, както и тортата, която зарадва децата и техните родители.
Състоялия се днес тенис празник е общо седмият поред, който EVN България организира съвместно с Тенис клуб „Локомотив” – Пловдив. Досега в рамките на инициативата, която започна през 2010 г., са взели участие над 330 деца между 5 и 11 годишна възраст. От тях 86 спечелиха карти за безплатни тренировки по тенис в период от 3 месеца в тенис клуба.
Инициативата на ЕVN България „Първи стъпки в тениса” се провежда под мотото "Овладей Енергията си! Превърни я в умения". Инициативата, която ще се провежда до 2013 година, има за цел не само популяризирането на спорта сред подрастващите, но и да предостави възможност на деца, които никога не са играли тенис да направят своите първи стъпки в спорта и да изпитат удоволствието от играта.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg