EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

E.ON: Възможни са нови проблеми с руския газ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

E.ON: Възможни са нови проблеми с руския газ

mail12:28 | 06.11.2009прегледи 346 коментарикоментари 0


Президентът на германския енергиен концерн E.ON Ruhrgas Бернхард Ройтерсберг се опасява от нови проблеми с транзита на газ през Украйна, но е на мнение, че нищо не застрашава германските потребители, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на интервю на Ройтерсберг в "Зюддойче цайтунг".
Според Бернхард Ройтерсберг проблемите с транзита през Украйна още не са решени и отрасълът от известно време следи с напрежение дали Киев ще изплати до 7-мо число от месеца руските газови доставки, а никой не знае още колко време всичко ще бъде наред и Украйна ще може да плаща.
По принцип нова ескалация не е изключена, посочи той. Който и да е доставчик ще спре газа за своите клиенти, ако те не плащат за услугата, подчерта Ройтерсберг.
В същото време ръководителят на германския концерн увери клиентите в Германия, че даже и да има по-малко подаване на газ, хранилищата в Западна Европа и в Украйна са пълни. По думите му, дори и при по-студена зима, концернът ще може месец и повече да осигурява газ на клиентите си.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1131