EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Eni добива петрол и газ край Кот д‘Ивоар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Eni добива петрол и газ край Кот д‘Ивоар

mail13:45 | 31.08.2023прегледи 716 коментарикоментари 0


Италианският енергиен гигант "Ени" (Eni) обяви, че е започнал да добива петрол и природен газ в находището "Бален", разположено край бреговете на Кот д‘Ивоар по-малко от две години след откриването му, предаде Франс прес.

"Бален" е "най-голямото находище на въглеводороди по крайбрежието на африканската държава и е "първият проект с нулеви емисии" в Африка, уверява "Ени" в комюнике.

Производственият процес ще бъде управляван съвместно с Националната компания за петролни операции на Кот д‘Ивоар (Petroci). Първоначално производството ще бъде осигурено от плаваща платформа, която може да обработва 15 000 барела петрол дневно.

Началото на втората фаза е предвидено за края на 2024 г., когато добивът от находището ще достигне до 50 000 барела дневно.

Проектът разчита на най-добрите технологии, които са на разположение, за да бъдат намалени емисиите от парникови газове, обяви "Ени".

"Останалите емисии ще бъдат компенсирани от различни инициативи, най-вече с предоставянето на модерни печки на местните общности, които елиминират употребата на дърва и въглища", посочват от компанията. 

Присъствието на "Ени" в Кот д‘Ивоар датира от 60-те години на миналия век. Освен с двата блока на находището "Бален" италианският гигант разполага и с четири други блока във водите на Кот д‘Ивоар, които управлява съвместно с местния си партньор.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg