EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

EDF с поглед към „Южен поток”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

EDF с поглед към „Южен поток”

mail16:00 | 17.02.2011прегледи 514 коментарикоментари 0


Френската енергийна компания EDF все пак ще участва в изпълнението на проекта "Южен поток", заяви днес ръководителят на Газпром Алексей Милер, цитиран от РИА Новости.
Това може да стане още тази година, допълни Милер. В момента се водят интензивни преговори с представители на EDF.
Ръководителят на руския газов концерн обаче не посочи кога към проекта ще се присъедини германската компания Wintershall.
По-рано би планирано EDF да се включи в проекта още през 2010 година, придобивайки дял от 10 процента от италианската компания Eni, която вече участва в строителството на "Южен поток".
Алексей Милер по-рано заяви, че газопроводът ще бъде пуснат в експлоатация 4 месеца преди определения срок, през август 2015 година. Газпром се ангажира капацитетът на съоръжението да достигне 63 млрд. куб. метра газ годишно.
Газопроводът "Южен поток" трябва да намали зависимостта на Русия от Украйна като транзитна държава. Морският участък от газопровода се планира да премине по дъното на Черно море от руския до българския бряг. Общата продължителност на морската част на съоръжението е около 900 км, а максималната дълбочина - над 2 километра.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg