EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

EBay с програма за български търговци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

eBay с програма за български търговци

mail10:09 | 19.06.2020прегледи 610 коментарикоментари 0


eBay стартира програмата Always Open, за да подкрепи предприемачите в България и да им помогне да управляват бизнеса си дори след непредвидимо предизвикателство като пандемията COVID-19. Компанията предлага на търговците нови възможности за износ на дребно за малкия и среден бизнес, като същеременно им предоставя повечето от услугите си безплатно.  

Платформата за онлайн търговия eBay разработи нова програма, насочена към малките и средни бизнеси, които разполагат с над 100 различни артикула в инвентара си. Допуснатите до участие в програмата фирми ще получат безплатно абонамент за eBay Store в Premium или Megastore секциите за три месеца, достъп до програмата за обучение по експорт, 50 000 обяви до края на месец юли и възможност за персонално съдействие от съветник за развитие на бизнеса.

Вътрешната статистика на eBay показва значителен ръст в продажбите по време на карантината от български фирми в няколко основни категории продукти. Хиляди потребители по целия свят са закупили български продукти за грижа за кожата и козметика. Продажбите на бои за коса са се увеличили с 330%, тези на кремове и други продукти за кожата на краката с 35%, на подхранващите и пилинг маски с 678%, на стилизиращите продукти за коса с цели 2539, а на кремовете за поддържане кожата на ръцете и ноктите – със 72 процента. Други потребители пък предпочитат занаятите и готвенето пред процедурите за красота – продажбите на продукти за печива и приготвяне на десерти са се увеличили с 1137%, а тези на играчките и минифигурките от типа на Lego са скочили с 477 процента. Друга успешна категория по отношение на експортните продажби е тази за оборудване и части за басейни с ръст от 410% в България. Най-активните потребители, направили покупки от български търговци в eBay, са от САЩ, Великобритания, Германия, Италия, Франция и Испания – те са закупили общо над 700 000 артикула от март до май 2020 година.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg